Koktél Műhely
Kinczler András


2006 óta foglalkozom az italok keverésével. Ezalatt a 10 év alatt rengeteg helyen megfordultam, bárok, éttermek, club-ok, rendezvények….itthon és külföldön egyaránt. 2011 és 2013 között másfél éven keresztül oktattam: “klassikus bartender” és “flair bartender” kategóriában. Ezalatt közel 50 tanulót sikerült bevezetnem a szakma rejtelmeibe. 2010 óta szervezem az évente egyszer megrendezésre kerülő debreceni “DMS Országos Flair Bartender Verseny”-t, amely Magyarország egyik legnagyobb Flair megmérettetésévé nőtte ki magát. Hatalmas elismerés számomra, hogy a fiatal bartenderek örömmel neveznek és izgalommal várják ezt az eseményt, mindemellett, sajnos ez a hagyomány,a 2016-os külföldi munkáim miatt megszakadt, de 2017-től szeretném ezt tovább folytatni. Emellett közel 3 évig üzemeltettem egy “Cocktail Bar”-t Debrecen belvárosában kisebb-nagyobb sikerekkel. Egy idő után kiderült számomra, hogy ebben nem igazán tudom a tudásomat sem fejleszteni sem kamatoztatni, így 2014-ben döntöttem el, hogy továbblépek és egy időre külföldre, pontosabban Londonba költözöm. Így 2014 őszén kiutaztam pár hónapra, feltérképeztem mik a lehetősek. Végül 2015 nyár végén kiköltöztem. Így, az elmúlt másfél évet Londonban töltöttem tanulmányi út gyanánt. Kint létem alatt szinte minden munkával eltöltött pillanatom arról szólt, hogy tanuljak, hogy fejlesszem tudásom. Szabadidőm nagy részét pedig a legnagyobb nevű bárok látogatásával és az italok lexikonjait bújva töltöttem. A londoni bárlátogatások lehetőséget adtak arra, hogy nézhessem a szakma legnagyobbjait italokat készíteni, praktikákat tanuljak és lessek el tőlük, illetve a legújabb trendeket és alapanyagokat megismerjem…

Ezalatt az idő alatt,sikerült belelátnom a londoni bárok varázslatos világába. Odakint tanultam meg igazán, hogy van élet a Sex On The Beach , a Pina Colada és a Blue Lagoon után is….

Sikerült megtapasztalnom milyen “nagyüzemben” minőségi alapanyagokkal dolgozni, (prémium márkás italok, homemade-házikészítésű / másnéven az itthon olyannyira elterjedt: “kézműves” pürék..pépek…szirupok/,gyümölcs-fűszernövény fúziós (áztatott) italok…molekuláris mixológia, csodálatos díszítési technikák,hogy csak egy pár dolgot említsek).

Ezeket a tapasztalatokat szeretném itthon kamatoztatni és a vendégeimnek eme újdonságokkal kellemes órákat szerezni.

Mottóm nagyon rövid: “Megalkuvás nélkül,alkoss minőséget!”

Szeretettel várom Önt is a pultjainknál!

Üdvözlettel: Kinczler András